Social-Energy

Social-Energy is een living lab voor onderzoek naar de mogelijkheden van slim energiegebruik in samenwerking met de eindgebruiker. Social-Energy is opgezet in samenwerking met Stedin Netbeheer, om meer grip te krijgen op de energieconsument van de toekomst.

In 2011 is gestart met twee communities in Den Haag (Vogelwijk) en Utrecht (LeidscheRijn). Samen met enkele enthousiaste koplopers is gestart met de ontwikkeling van diverse online methoden om op uitdagende wijze inzicht te geven. Doelstelling hierin was om in eerste instantie bewustwording te creëren om dit vervolgens te laten leiden tot gedragsverandering en besparing. In de afgelopen jaren is het project grootschalig uitgebreid met nog eens vijf extra gebruikers-communities en kent Social-Energy ruim 1.000 gebruikers. Met recht een interessant project dat op basis van zijn lange looptijd en grote deelnemersaantal al vele interessante resultaten heeft opgeleverd.

Naast haar rol als ontwikkelaar heeft Shifft ook op diverse manieren onderzoek gedaan onder de deelnemers van dit online product. Zo is veel kennis beschikbaar over consumentengedrag met betrekking tot energie, de bereidheid om nieuwe diensten te omarmen en de ideale manier om eindgebruikers daadwerkelijk te betrekken.

Geïnteresseerd in onze geleerde lessen? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

 

Resultaten

# De “grote groep” wordt bereikt door ambassadeurs (koplopers) in te zetten
# Sociale, interactieve feedback zijn het smeermiddel om gebruik van inzicht-tools uit te lokken
# Van het één komt het ander… Inzicht vergroot de bereidheid om ook nieuwe diensten te gaan gebruiken
# 75% van startende gebruikers van Social-Energy blijft actief gebruiker
# Energieverbruik is met 20% verminderd door inzicht en actief community management
# Smartphone en tablet worden geprefereerd als interface
# Social-Energy heeft een positieve uitwerking op het imago van de slimme meter

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op en vraag een demo aan!