Smart-Grid, rendement voor iedereen

Het project ‘Smart Grid: Rendement voor iedereen’ ontwikkelt en test een serie nieuwe, opschaalbare en door gebruikers gedragen diensten rond elektriciteitsnetten van de toekomst. Deze testen zijn uitgevoerd in twee middelgrote smart-grids van honderd huishoudens in zowel Utrecht als Amersfoort.

Shifft heeft haar online community platform voor energiefeedback ingezet binnen de dienst “Together 4 all”, waarin een bewonerscollectief (AmersVolt) is opgezet om deelnemers echt slimmer met energie om te laten gaan. Naast diverse feedback-tools die beschikbaar zijn bij de deelnemers van AmersVolt, bestond de sterke behoefte om de gezamenlijk opgedane kennis te kunnen delen. EnergyShifft wordt als online platform ingezet bij de leden van AmersVolt om een enthouasiaste en betrokken community te faciliteren. Op basis van gedetailleerd inzicht in het persoonlijk en gemeenschappelijk energieverbruik wordt feedback gegeven, hierbij specifiek gelet op het sluipverbruik. De leden van AmersVolt worden door EnergyShifft uitgedaagd om kennis te delen en elkaar te helpen steeds weer een stapje verder te gaan.

Specifiek is veel aandacht gegeven aan het verminderen van het sluipverbruik, door te kijken naar o.a. verlichting, vloerverwarmingspompen, ventilatiesystemen en zelfs de printer. Het sluipverbruik is hierdoor met 20% gereduceerd; Een mooi succes en voorbeeld van de kracht van de community!

Resultaat

# Sluipverbruik verminderd met 20% (gelijk aan €100,- per jaar)
# Energieverbruik als totaal verminderd met 15%

Bekijk hier de eindpresentatie van Stefan Versluis over de resultaten (vanaf 33:25)

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op en vraag een demo aan!